Barokkiooppera sai Suomen kantaesityksensä 30.9.2016

Kirsi teki koreografian ja tanssi mukana espanjalaisessa barokkioopperassa ”Los Elementos”, jonka kantaesitys li 30.9.2016 Helsingin Savoy-teatterissa.

Työryhmään kuuluvat ohjaaja Ville Saukkonen, kapellimestari Matias Häkkinen sekä laulajat Angelika Klas, Essi Luttinen, Annaliisa Pillak, Marion Melnik, Tuuli Lindeberg ja Kristian Lindroos. Puvustuksesta vastaa Tyra Therman.

Arvosteluja:

> Lue Helsingin sanomien arvostelu tästä linkistä. "Ympäristön tuho uhkaa koko maailmaa 1700-luvun barokkioopperassa. Ohjaaja Ville Saukkosen mielikuvitus laukkaa osuvasti Savoy-teatterin Los Elementos -tulkinnassa."

"Tarina on varsin pelkistetty, tanssi on siksi perusteltu lisäelementti kohtauksissa. Kyse ei ole flamencon perinteisestä tyylistä, vaan tarinaan sopivasta asenteesta, Iberian niemimaalle tyypillisestä astunnasta.

Ohjaaja Ville Saukkonen saa esityskompleksin toimimaan ilmeikkäästi, kasassa pysyen. Elementtien luonteille on tilaa, korostetut liikkeet ja toiminnat avaavat kulloistakin tilannetta. Video tarjoaa oman näkökulmansa, mikä ohjauksen rinnalla paitsi vahvistaa solistien kertomaa on myös koristelemassa hauskasti ja kirpeästi tarinan yleistä polkua.

Tanssijat olivat korvaamattomat tarinan sisältöä muotoiltaessa. Läsnäolo on riittävä ja sopiva, pieteetillä valittu. Hallittu osuus." Demokraatti, Matti Saurama

Lisätiedot: www.loselementos.fi

Kuvaaja: Pietari Purovaara

Kuvaaja: Pietari Purovaara

Kuvaaja: Pietari Purovaara

Kuvaaja: Pietari Purovaara