Koreografina

Kirsi on tehnyt koreografioita niin tanssioppilailleen kuin erilaisiin projekteihin sekä suurimman osan rumbita-koreografioista ohjattavaksi eri puolella Suomea.

Esimerkkejä:

Koreografia OperArtin tuottamaan ”Luxemburgin kreivi” -operettiin, jota tähdittävät Emilia Vesalainen-Pellas, Jyrki Anttila, Tiina Vahevaara, Ville Salonen, Jukka Romu ja Jouni Kokora. Ohjaajana Anu Hälvä. Operettia esitetään vuonna 2015–2016 Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa, Hämeenlinnassa, Porissa ja Lohjalla.

Luxemburgin KreiviLuxemburgin KreiviLuxemburgin Kreivi


Koreografia ja tanssijan rooli Lohjan Teatterin Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen –juhlamusikaalissa, ohjaajana Sari Niinikoski. Ensi-ilta oli 19.10.2013. Musikaali ja sen koreografiat saivat ylistävät arviot niin kriitikoilta kuin yleisöltä, ja jokainen näytös sekä kaksi lisänäytöstä olivat loppuunmyydyt.

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen Lohjan Teatteri


Koreografia ja tanssijan rooli Katja Kiurun, Anna Haarasen ja Ramón Maronierin tanssiteatteriesityksessä ”Rumbita de los Sueños”, joka esitettiin vuonna 2009 Lohjalla ja Helsingissä.

Rumbita de los SuenosRumbita de los SuenosRumbita de los Suenos


Tanssikoulu Un Dos Tresin oppilaat ovat menestyneet monissa tanssikilpailuissa Kirsin tekemillä koreografioilla, muun muassa Ourvision Goes Dancin -etnotanssikilpailussa lasten sarjassa rumbita-oppilaat saivat hopeamitalin monen karsintavaiheen jälkeen vuonna 2010. Tuomareina olivat Jorma Uotinen ja Marco Bjurström.

 Ourvision Goes Dancin -etnotanssikilpailu


Oulun Arktiset Askeleet–kilpailuissa vuonna 2009 yhtenä kilpailun parhaimmista tanssijoista palkittiin Kirsin flamenco-oppilas Roosa Suutari Kirsin koreografialla ”Alegrías con abanico”.
Roosa Suutarinen


Vuokatti Dance Festival–kilpailussa Kirsin aikuiset rumbita-oppilaat pääsivät finaaliin hänen koreografiallaan ”Tanques vs. piedras”.

Vuokatti DanceVuokatti Dance


Vuonna 2013 Kirsin RUMBITA®-ryhmä kutsuttiin hakuprosessin jälkeen esiintymään Kiinaan, Luoyangin kansainvälisille tanssifestivaaleille. Kirsin koreografia 27 tanssijalle esitettiin ja televisioitiin 20.9.2013.


Kirsin perustama flamencon lasten erityiskoulutusryhmä I on valittu kaksi kertaa Oulun Arktisiin Askeleisiin sekä valtakunnalliseen MOVES-tanssitapahtumaan esiraadin kautta. Toukokuussa 2016 ryhmä sai pääpalkinnon kansainvälisessä Bravo, Turku! -tapahtumassa ja se valittiin esiintymään Italiaan kulttuurifestivaaleille syyskuussa 2016. Italian suuressa kilpailussa oppilaat sijoittuivat hopealle! Ryhmän kaikki koreografiat ovat Kirsin tekemiä. 

Tanssikoulu Un Dos Tresin flamencon lasten erityiskoulutusryhmä II valittiin maaliskuussa 2017 valtakunnalliseen MOVES-tanssitapahtumaan myöskin eriraadin kautta. Toukokuussa 2017 tämä ryhmä valittiin tapahtuman loppunäytökseen ja palkittiin kunniakirjalla. Monen tuhannen tanssijan joukosta vain seitsemän ryhmää pääsi esiintymään loppugaalassa, joten menestys myös tällä ryhmällä oli melkoinen!


Kirsi on tehnyt koreografian Sami Saikkosen ohjaamaan musiikkivideoon ”La Voz Interna”. Videolla tanssivat Kirsin ja Samin lisäksi Sanni Karvinen, Sonja Sorvola ja Yasser Sarria. Laulajan Mari Rantasila, kitaristina kappaleen säveltäjä Joonas Widenius. Kappaleen on sanoittanut Tomi Kontio ja kääntänyt espanjaksi Kirsi Kannas