Tanssijana

Flamenco teki lähtemättömän vaikutuksen

Kun Kirsi oli 16-vuotiaana Kallion ilmaisutaidon lukiossa, liikunnallisen ilmaisun tunnilla oli flamencon näytetunti. Se teki Kirsiin lähtemättömän vaikutuksen, ja hän alkoi päättäväisesti opiskella tuota upeaa taidemuotoa ensin suomalaisten, sitten espanjalaisten opettajien johdolla.

Hän on opiskellut flamencotanssia muun muassa Madridin ”Amor de Dios” –koulussa useita kertoja vuodesta 1993 lähtien opettajinaan "La China", Carmela Greco, María Magdalena, Merche Esmeralda, Concha Jareño, La Tati; Málagassa "Academia de Baile Montserrat" -koulussa, Sevillassa Manolo Marínin tanssikoulussa ja Jerézissä Fernando Galánin tanssistudiolla, sekä osallistunut espanjalaisten opettajien (Carmen Cortés, Rafael Sánchez "Chencho", Sergio el Javi, Belén Maya, Rocío Molina, Adrián Sánchez) kursseille Suomessa. 


Flamencon ilmaisuvoima ja rytmiikka sekä koko espanjalainen kulttuuri kiinnostivat häntä voimakkaasti, ja hän aloitti myös espanjalaisen filologian opinnot Helsingin yliopistossa vuonna 1992.

Kirsi esiintyy

Kirsi on esiintynyt vuodesta 1992 säännöllisesti eri puolilla Suomea, muun muassa Helsingin ja Tampereen Flamencoviikoilla, Finlandia-talossa, Savoy-teatterissa, Tampereen Tulliklubilla, Joensuun Ilosaarirockissa sekä TV-sarjassa ”Viimeiset siemenperunat”.  Hän tehnyt yhteistyötä muun muassa seuraavien taiteilijoiden kanssa: Ape Anttila, Thierry Boisdon, Agustin de Cantarote, Anna Haaranen, Markku Huotari, Ira Kaspi, Tomi Kontio,  Kari Kukkola, Kämy Kämäräinen, Raul Mannola, Ramón Maronier, Kaari Martin, Mari Rantasila, Sami Saikkonen, Marianna Stråhlmann, Taljanka ja Joonas Widenius.


Vuonna 2013 Kirsi pääsi television Pakko Tanssia -kilpailussa ns. tuomarilistalle eli sai kaikilta tuomareilta täydet pisteet. Kilpailun tuomari Sami Saikkonen kertoo Länsi-Uusimaa –lehdessä (5.8.2014): ”Kun näin Pakko tanssia – tv-sarjassa vuosi sitten Kirsin esiintymisen ja koreografian, innostuin. Rumbitan kieli koskettaa hirvittävän maanläheisesti ihmistä.”

”Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen” –musikaalissa Kirsin rooli tanssijana oli merkittävä.

Lohjan TeattetiLohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski: ”Kirsi Kannas on lahjakas koreografi ja karismaattinen tanssija, joka vaikutti työpanoksellaan suuresti koko Lohjan Teatterin produktion onnistumiseen. Musikaali ”Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen” oli valtava yleisö- ja arvostelumenestys. Se jää Lohjan Teatterin historiaan yhtenä menestyneimmistä musikaaleista ja Kannaksen flamenco-vaikutteiset tanssinumerot päivittivät sen hienosti tähän päivään.”

Osku Heiskanen:Tämä oli erittäin hieno kokonaisuus, jossa jokainen osatekijä osui kohdalleen. Tanssijat tekivät hyvin ja tanssi oli yhdistelmä flamencoa ja mustalaistansseja.” (Länsi-Uusimaa 21.10.2013)

Ilkka Lähteenmäki: ”Kiitoksella on mainittava koreografin ja tanssijan Kirsi Kannaksen upea panos. Hänen ammattitaitonsa nosti koko tanssiryhmän suorituksen näyttävälle ja imartelevalle tasolle”. (Länsi-Uusimaa 22.10.2013)

Kuva: Sari Niinikoski, Lohjan Teatteri.

Kirsi esiintyy edelleen tanssien sekä flamencoa että rumbitaa.