Tanssinopettajana

Kirsi Kannas aloitti flamencotanssin opettamisen hyvin nuorena, vuoden 1991 lopulla helsinkiläisessä tanssikoulu Sacromontessa. Helsingissä hän on myös opettanut muun muassa Mia Vasaran flamencokoulussa, Flamenco Shopissa ja Tanssivintillä sekä Tanssikoulu BailaBailassa. Hän on myös pitänyt kursseja esimerkiksi Sibelius-Akatemiassa, Tanssikoulu Sarassa Jyväskylässä, Tampereella sekä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Lisäksi hän on myös antanut yksityistunteja Suomen Kansallisoopperassa.

Tanssikoulu Un Dos Tres

Vuonna 2006 Kirsi perusti oman tanssikoulun Lohjalle. Tanssikoulu Un Dos Tres sai heti luvan tarjota tanssitaiteen tasokasta perusopetusta, sekä yleistä oppimäärää että myös flamencotanssissa laajaa oppimäärää. Koulu kasvoi nopeasti, ja sen oppilasmäärä ylitti suurimmillaan 650 oppilasta. 

Tanssikoulu Un Dos Tresin oppilaat ovat menestyneet monissa tanssikilpailuissa Kirsin tekemillä koreografioilla. Myös koulun suuret oppilasnäytökset ovat herättäneet paikkakunnalla suurta ihailua. Koulun kolme lasten erityiskoulutusryhmää suorittavat pääaineenaan flamenco-opintoja Kirsin oppilaina osallistuen opetuksen lisäksi tanssitapahtumiin ja –kilpailuihin. Vuosina 2008, 2010, 2012 ja 2014, Helsingin Flamencofestivaalien yhteydessä, on järjestetty lasten ja nuorten flamencobiennaali, johon useat koulun flamencoryhmät ovat osallistuneet. Kirsin nuoret flamenco-oppilaat esiintyivät myös vuonna 2008 Tampereen Flamencofestivaaleilla, ravintola Telakan esityksessä. 

Kirsi johti tanssikouluaan vuodet 2006–2015, ja omistajanvaihdoksen jälkeenkin jatkaa koulun opettajana. Kirsin oppilaat, niin aikuiset kuin lapsetkin, ovat hyvin sitoutuneita ja jatkavat hänen tunneillaan vuodesta toiseen. Kirsi itse rakastaa opettamista ja haluaa tehdä jokaisella tunnilla parhaansa, jotta oppilaat oppivat ja kehittyvät.

Lisätietoja: www.undostres.fi

 

Rumbita®

Kauan flamencoa opetettuaan Kirsi halusi tuoda flamencon intensiteetin ja voimakkaan tunneilmaisun yhä useamman tanssinharrastajan ulottuville, ja tämän vuoksi hän kehitti vuonna 2006 rumbita-tanssin. Tanssi rekisteröitiin Suomessa vuonna 2007.

Rumbita on ilmaisuvoimainen ja etninen tanssimuoto, jossa musiikki on aina espanjankielistä. Konkreettisen opetusmetodin avulla kuka tahansa oppii tanssimaan ja ilmaisemaan itseään omalla vartalollaan. Puhtaan tanssimuodon kehittämisen lisäksi Kirsi on luonut tanssillisen lihaskunto-ohjelman, Fuerten. Tämä tyylikäs mutta tehokas tapa treenata lihaskuntoa ja parantaa notkeutta, tasapainoa ja ryhtiä on levinnyt tanssikouluista myös kuntokeskuksien puolelle.

Rumbitalla on harrastajia eri puolilla Suomea. Kirsi on kouluttanut 100 suomalaista ohjaajaa ja tehnyt laadukkaan opetusmateriaalin heidän käyttöönsä. Tanssimuoto on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla, ja Kirsi onkin pitänyt näytetunteja Virossa, Espanjassa ja USA:ssa. 

Rumbita

 

Rumbita on profiloitunut omaksi tanssimuodokseen myös omalla musiikillaan. Joonas Wideniuksen säveltämä "Esencia de Rumbita" -levy ilmestyi vuonna 2015. Levyllä laulavat muun muassa Angelika Klas, Mari Rantasila, Ira Kaspi ja Jussi Sydänmäki. Levyn tekstit ovat Tomi Kontion runoja, jotka Kirsi ja Lumi Eronen ovat kääntäneet espanjaksi.